Nærmest uanset hvordan man vender og drejer det, så kommer man ikke uden om, at vores børn generelt bevæger sig mindre og mindre. Der bliver brugt mange timer foran små skærme. Hvor børn tidligere over en bred kam legede meget ude, er en del af den leg rykket ind. Gaming, iPads og lignende har overtaget mange timers leg fra udendørsaktiviteter. De vaner man får sig i barndommen har det med at holde ved. Derfor er det også helt essentielt at man som forældre, sørger for at barnet får nogle sunde vaner. Ikke dermed sagt at det skal være slut med at game eller slut med at se iPad. Det er bare vigtigt at vise, at der også er andet i livet end skærme.

Husk du er rollemodel

Som forældre er man uden sammenligning den som ens børn ser mest op til, og spejler sig mest i. Det betyder også, at de langt hen af vejen vil tage de vaner til sig, som de ser i forældrene. Masser af forskning har eksempelvis vist, at der er større sandsynlighed for at blive ryger, hvis ens forældre ryger, eller at blive overvægtig hvis ens forældre er det.

Det ved du sikkert allerede godt, men tænker du rent faktisk over det? Sidder og kigger meget på din mobil? Hvis du gør, kan det være svært for dine børn, at forstå hvorfor de ikke må sidde og kigge på iPad’en i timevis. Hvis du gerne vil have at dine børn til at være aktive, er det derfor en rigtig god ide, at du er det samme.

Sådan gør du det sjovere at være aktiv

Det kan være svært at lokke børnene med ud, hvis der ikke er et formål. Det kan også være svært at hanke op i sig selv. Det kan derfor være en god ide at købe nogle ting til haven, der gør det sjovere at være det. Det kan naturligvis være fodboldmål, en basketballkurv eller lignende. Noget der kan gøre det lidt sjovere, at være ude. Hvis i har det sjovt sammen, er det meget lettere at være aktiv, hvilket naturligvis både gavner dit barn/børn såvel som dig.

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *